• haagensen.eirik

Slik kommer Norge til semifinalen

Mens det norske kvinnelaget, med fire spillere fra Lillehammer curlingklubb, allerede er kvalifisert for semifinalene, er det norske herrelaget fortsatt usikre. Her kan du lese om hvordan de kommer seg til semifinalen, og hvem de i så fall kommer til å møte.

La oss først slå fast at Norge har svært gode sjanser for å komme til semifinale. Etter gårsdagens seier mot Finland, kan Norge nå semifinale selv om det blir tap i morgendagens kamp mot ubeseirede Skottland. For å komme til semifinalen må de bli nummer 3 eller 4 på tabellen.


Norge Spiller mot Skottland kl 12 torsdag: Se vår guide til å få en best mulig opplevelse på curlingkamp


Norge vinner mot Skottland. Hvis Norge vinner er det ingen tvil om at de går til semifinalen. De vil uansett utfall i de andre kampene ikke kunne bli nummer 1 eller 2. Om Sverige taper sin kamp får Norge og Sverige like mange seiere, men Sverige går foran på innbyrdes oppgjør. Norge vil derimot gå foran Italia, siden Norge slo Italia, slik at Norge vil bli nummer tre. Dermed blir det en skikkelig naboduell mellom Norge og Sverige i semifinalen. En semifinale som spille 09.00 fredag morgen.


Norge taper mot Skottland. Norge vil da kunne komme videre dersom:

  1. Sverige slår Tsjekkia. Da vil Norge bli nummer fire, selv om Sveits skulle vinne. Norge slo Sveits innledningsvis, og går foran på innbyrdes oppgjør. Norge blir nummer 4, og spiller semifinale mot Skottland kl 13.30 fredag.

  2. Tsjekkia slår Sverige, Sveits vinner og Italia taper. Da vil det være fire lag likt med 5 seiere og 4 tap. I den innbyrdes tabellen mellom disse fire har Tsjekkia og Norge to seire og vil bli nummer tre og fire. Tsjekkia går foran Norge siden de har vært bedre på dragningene* som gjøres før hver kamp, og Norge spiller semifinale mot Skottland kl 13.30 fredag.

Norge taper mot Skottland. Norge vil ikke gå videre dersom:

  1. Tsjekkia slår Sverige og Italia vinner

*Før hver kamp gjør hver lag 2 dragninger, det vil si sender steiner der planen er å komme så nær midten av boet som mulig. De to dårligste, av de totalt 18, strykes, og det tas et gjennomsnitt av de øvrige 16. Lagene rangeres så etter dette gjennomsnittet.116 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle